In organisaties

Een organisatie is zo goed als de mensen die er werken.

Wat iemand bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen, wordt voor een groot deel bepaald door persoonlijke factoren als energie, uitstraling, (zelf)vertrouwen, plezier in je werk, concentratie, focus, souplesse houden onder stress, goed contact maken, de juiste snaar weten te raken, anderen weten te motiveren, geen last te hebben van frustratie en vul zo maar aan.

Brainspotting is een razendsnelle innovatieve methode om persoonlijke programmeringen te optimaliseren, waardoor de beleving en het gevoel verbeteren, energievreters oplossen en prestaties van binnenuit verbeteren. De innerlijke verschuiving in beleving van werkdruk naar uitdaging, van moeten naar willen, van spanning naar flow, van angst naar zelfvertrouwen, van volhouden naar opladen, van verstarring naar souplesse, geeft een fundamentele impuls aan vitaliteit, veerkracht en prestaties. Met praten of anders denken kom je hier vaak niet bij.

Ook voor mensen die vanuit hun functie veel te maken hebben met spanning, heftige situaties of negatieve ervaringen, is brainspotting een waardevolle investering in vitaliteit, veerkracht en duurzame inzetbaarheid. Brainspotting is gericht op het grondig verwerken van negatieve ervaringen, zodat ze je niet meer (bewust of onbewust) kunnen belasten. In plaats van af te wachten tot dergelijke ervaringen zo zeer zijn opgehoopt dat ze merkbare problemen gaan geven, kan de impact (afhankelijk van de ernst en omvang in 1 of 2 sessies) periodiek worden opgeruimd. Wanneer er iets groters blijkt te spelen, kan dat verwerkt worden lang voordat het tot gezondheidsproblemen en uitval kan leiden.

Zowel uit het oogpunt van persoonlijke ontwikkeling, verbetering van prestaties, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid als vanuit de optimalisatie van de organisatiedoelstellingen, is brainspotting een investering met een fundamenteel en onderscheidend rendement. Algemene bijwerkingen zijn meer rust en vertrouwen en een betere verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

Wil jij overleggen over brainspotting in jouw organisatie? Ik heb ervaring in uiteenlopende organisaties, van commercieel tot publiek, zowel overheid als non-profit. Ik maak graag een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.